Feller Biljart v.o.f.

Voor al uw Biljart, Pool en Dart-artikelen

Het ontstaan van Feller Biljart,

In het begin van de twintigste eeuw (omstreeks 1920) begon de eerste Felller wat met biljarts te doen, buiten zijn eigen werk om.
Dit vooral om in die moeilijke crisisjaren zijn gezin te onderhouden.
Onlangs vond een leverancier van biljartartikelen een nota van 1928.

Een van zijn kinderen n.m. Dirk Feller is er met zijn vader mee doorgegaan en heeft er zijn beroep van gemaakt.
In die jaren gingen de Fellers met de fiets op pad en af en toe met openbaar vervoer. De biljarts werden vaak geleverd met bodediensten ( er gaat een verhaal, dat een van de vervoerders de leien van ± 150 kg per stuk er alleen uittilde) / of met de trein. Dirk Feller spaarde buiten het weten van zijn vader om een bedrag om een eigen auto te kopen, hierdoor werd het bereik van de Firma Feller een stuk groter en werd een begrip in heel Noord-Holland. Dirk Feller was ook in bestuurlijke kringen een bekende in de bondsbesturen van de biljartbond.

Dirk Feller had één zoon n.m. Dé Feller en ook die wilde doorgaan. Zijn vader besloot toen in ± 1963 het bedrijf te verhuizen van het Nieuwe Noord naar een groter pand op het Kleine Noord in Hoorn. Hier werden de activiteiten verhoogt en personeel in dienst genomen, konden ze zelf biljarts maken en werd de naam Biljartfabriek Feller - tegenwoordig Feller Biljart. De biljarts werden zelf ontwikkeld in allerlei modellen en maten. Begin jaren zeventig kwamen de huidige eigenaren Nico Reus en Ruud de Reus in dienst op de werkplaats, waar zij het vak leerde van oud biljartmaker/meubelmaker/vioolbouwer genaamd Jan Duursma,die nog tot zijn vijfentachtigste jaar af en toe meehielp en advies gaf.

Dé Feller heeft twee dochters en die hadden geen interesse in het bedrijf, dus vroeg Feller of de heren N. Reus en R. de Reus er mee verder wilden gaan. De eerste vijf jaar samen met Dé Feller op de werkplaats op de Factorij in Zwaag, omdat er ruimtegebrek was op het Keine Noord en na vijf jaar werd de overname een feit. Zij besloten de winkel in 2002 te verhuizen naar de Factorij, waar nu alles weer bijeen is, zoals vroeger.

Na ruim dertig jaar is vakmanschap van deze mensen gewaarborgd in het in reviseren en onderhoud van biljarts. Dit is de historie van Feller Biljart en zien wij U graag voor informatie of kijkje in ons bedrijf.